Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 stedentrips met aangename temperaturen in het najaar ☼

5 stedentrips met aangename temperaturen in het najaar ☼

5 stedentrips met aangename temperaturen in het najaar ☼

5 stedentrips met aangename temperaturen in het najaar ☼

Inhoudsopgave

Het najaar is de ideale periode om op stedentrip te gaan. Met een stedentrip in het najaar verleng je de zomervakantie en hou je nog lekker even het vakantiegevoel vast. Wie voor de juiste Europese steden kiest, kan ook nog eens genieten van het najaarszonnetje. Wil jij graag dit najaar op stedentrip, maar wil jij wel aangename temperaturen hebben? Dan moet je zeker even verder lezen. Wij hebben namelijk speciaal voor jou 5 leuke stedentrips op een rijtje gezet waar de temperatuur in het najaar gemiddeld boven de 20 graden is.

Porto

Porto heeft ons hart gestolen. Wat een prachtige stad! Voor ons is Porto zonder twijfel een van de mooiste steden die we de afgelopen jaren hebben bezocht. Bewonder de prachtige haven, loop door straatjes vol met authentieke Portugese huisjes, ga culinair genieten en bezoek alle leuke bezienswaardigheden.

De skyrail
Het mooie en romantische Porto, Portugal

Doe net als wij een portproeverij, maak een boottocht langs de 7 prachtige bruggen of ga op tour naar de Douro-vallei. Het mooie aan Porto is dat de temperaturen zeer aangenaam zijn in het najaar. De gemiddelde temperatuur in Porto is in oktober 21 graden. Dat is toch de ideale temperatuur voor een stedentrip?

Bekijk onze sfeervideo over Porto

YouTube video

Temperatuur in Porto

☼ September: 25 graden

☼ Oktober: 21 graden

☼ November: 15 graden

Porto bezoeken?

Athene

Ga je liever voor Griekenland en hou je van geschiedenis? Dan is Athene echt een aanrader. Athene is een heerlijke stad om rond te struinen. De stad ademt geschiedenis en heeft zoveel mooie plekjes dat je niet snel uitgekeken bent. Plekken zoals het wereldberoemde Akropolis en Parthenon zijn absoluut een bezoek waard, en ook de oude volksbuurt Plaka vol met idyllische straatjes mag je niet missen tijdens een stedentrip.

Droomblog over Athene
Athene, een stad vol met geschiedenis!

Athene is een stad die je vooral in het voorjaar of najaar moet bezoeken. In het hoogseizoen (juli en augustus) kan het er namelijk enorm warm zijn. Wij waren er in september, maar in oktober is het er ook nog heerlijk met zo’n 23 graden. Nieuwsgierig wat het Griekse Athene nog meer te bieden heeft? Lees dan ook: Stadstour & foodsafari in Athene!

Sfeervideo over Athene:

YouTube video

Temperatuur in Athene

☼ September: 27 graden

☼ Oktober: 22 graden

☼ November: 18 graden

Athene bezoeken?

Rome

Het grootste openluchtmuseum van Europa staat in Italië. We hebben het natuurlijk over het schitterende Rome. Een stedentrip in Rome laat je genieten van het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon en natuurlijk het Vaticaan. Rome is waarschijnlijk de meest toeristische stad in dit rijtje, maar dat moet je zeker niet laten afschrikken. En helemaal in het najaar niet, wanneer de temperatuur gemiddeld 22 graden is. De ideale citytrip temperatuur, vind je niet? Ook Rome is een stad waar je ogen te kort komt. Elk straatje in Rome heeft weer haar eigen charme, je blijft er maar foto’s schieten. Rome is een stad wat je niet mag missen als fanatiek stedentripper.

Trevifontein by night - Rome - stedentrips met aangename temperaturen
Trevifontein by night – Rome (foto: Anne Treur)

Temperatuur in Rome

☼ September: 26 graden

☼ Oktober: 22 graden

☼ November: 17 graden

Rome bezoeken?

Lissabon

Lissabon: stad van melancholische fadomuziek, trammetje 28, verse vis, ‘marisco’, port, ‘azulejos’ en hartelijke inwoners. Als je van grote steden, lekker eten en veel mooie bezienswaardigheden houdt dan zit je in Lissabon helemaal goed. Wie Lissabon in het najaar bezoekt kan genieten van temperaturen rond de 23 graden. De kleurrijke straatjes, trammetjes en bijzondere bruggen maken deze Portugese stad extra bijzonder. Staat een stedentrip Lissabon op jouw lijstje?

Stedentrip Lissabon - stedentrips met aangename temperaturen
Lissabon, stad met aangename temperaturen in het najaar

Sfeervideo over Lissabon

YouTube video

Temperatuur in Lissabon

☼ September: 26 graden

☼ Oktober: 23 graden

☼ November: 18 graden

Lissabon bezoeken?

Boedapest

Nog een stad die in het najaar goed bezocht kan worden is het Hongaarse Boedapest. Met gemiddeld 23 graden in september is het een feestje om in het najaar te bezoeken. Boedapest kent 2 stadsdelen: Boeda en Pest, die door de Donau worden gesplitst. Waarvan Boeda relatief bergachtig is en Pest het vlakkere zusje is.

Hungarian National Gallery
Hungarian National Gallery

Boedapest is een stad waar fotografen erg blij van worden. Door het hele stadscentrum vind je tal van mooie gebouwen en ook heb je prachtige uitzichten vanaf de heuvels waarbij je een goed uitzicht hebt op het mooie (oude) Boedapest. Maak een boottocht over de Donau, breng een bezoek aan Citadella of doe een hapje en drankje bij een van de ruin pubs.

Sfeervideo over Boedapest

YouTube video

Temperatuur in Boedapest

☼ September: 23 graden

☼ Oktober: 17 graden

☼ November: 10 graden

Boedapest bezoeken?

Welke mooie Europese stad ga jij dit najaar bezoeken?

Laat je reactie achter en deel je eigen tips!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis