Cedar Lodge Cabins

Cedar Lodge Cabins: idyllisch overnachten bij de Blue Mountains

Gepubliceerd: 04 jul 2023 | Foto: Cedar Lodge Cabins

De indrukwekkende Blue Mountains liggen op 60 km van Sydney en worden zo genoemd door de dichte eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geven. Het gebergte is populair onder rustzoekers, hikers en natuurliefhebbers. Tijdens onze outback trip van Darwin naar Sydney verbleven wij één nacht bij Cedar Lodge Cabins, een idyllische plek bij Mount Victoria in de omgeving van de Blue Mountains. Een zeer bijzondere overnachting die wij niet snel meer zullen vergeten en waar we gegarandeerd nog een keertje gaan overnachten. Lees nu onze ervaringen.

Cedar Lodge Cabins

Wij verbleven in lodge nummer 5. Een knusse en sfeervolle lodge met een klein keukentje, een zitbank, koelkast en een airco + kachel waarmee je de lodge in de winter lekker aangenaam kunt houden. De logde beviel ons goed. Van binnen had het een knus karakter waarmee je even het gevoel hebt in Oostenrijk of Zwitserland te zijn. Naast de sleutel van onze eigen lodge kregen wij ook nog de sleutel van de Kookaburra room, een gedeelde lounge en speelruimte waarin je o.a. kunt poolen, pokeren en pinball kunt spelen op een oude flipperkast.

Cedar Lodge Cabins
Onze lodge

Vanuit het raam hadden wij een leuk doorkijkje op het landschap waar vroeg in de ochtend het zonnetje prachtig opkwam. Ook keken wij op een deel van het grasveld waar regelmatig kangoeroes te spotten zijn. Mocht je met je hond reizen naar de Blue Mountains, dan hebben wij goed nieuws. Op het park bieden ze lodges aan waar honden óók welkom zijn.

Reishond Joey voor het raam - Cedar Lodge Cabins
Zonsopkomst
Zonsopkomst

Kleurrijke vogels

Dat je middenin de natuur verblijft merk je ook meteen als je even een stukje gaat lopen over het park. Op een paar meter afstand van onze lodge zagen wij tientallen gekleurde vogels die heen en weer vlogen en op een grote open kooi af kwamen. Hier zat o.a. de Crimson Rosella tussen, een schitterende vogel met rood en blauwe kleuren.

Kleurrijke vogels - Cedar Lodge Cabins
Crimson rosella
Crimson Rosella

Blue Mountains

Aan de voorkant (voor de lodges) vind je een grasveld met 2 houten stoelen waarbij je uitkijkt op het grote natuurgebied wat onderdeel is van de Blue Mountains. Een mooi vergezicht en mooi gebied waarbij je overal om je heen vogels hoort en ziet. Je komt hier helemaal tot rust.

Genieten van het uitzicht bij Cedar Lodge Cabins
Prachtig uitzicht

Kangoeroes spotten

Na een heerlijke nacht in onze lodge besloten wij ’s morgens vroeg weer naar het grasveld te lopen in de hoop om kangoeroes te spotten. En jawel: daar zitten 3 grote kangoeroes te wachten op ons. Met het opkomende zonnetje en dat schitterende landschap op de achtergrond levert het zeer idyllische plaatjes op. Het lijkt erop dat het vaste gasten zijn, aangezien de kangoeroes bij het zien van ons niet direct wegvluchten. Maar ze hielden ons natuurlijk wel goed in de gaten. 😉

Kangoeroes
Kangoeroes - Cedar Lodge Cabins
Kangoeroe
Kangoeroe
Jesper en Joey met het uitzicht - Cedar Lodge Cabins

Overnachten bij Cedar Lodge Cabins?

Als een bezoek aan de Blue Mountains op jouw lijstje staat dan kunnen wij een overnachting bij Cedar Lodge Cabins absoluut aanraden. Het zijn sfeervolle lodges op een betoverende plek. En de accommodaties liggen ook nog eens op maar 20 kilometer van de Three Sisters, de bekende rotsformatie in de Blue Mountains. Oftewel: een geweldige omgeving voor natuurliefhebbers en mensen die graag de rust opzoeken.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy