Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste Europese steden volgens onze gastbloggers!

De mooiste Europese steden volgens onze gastbloggers

De mooiste Europese steden volgens onze gastbloggers!

De mooiste Europese steden volgens onze gastbloggers

Inhoudsopgave

Elke week stellen wij een leuke vraag aan onze vaste gastbloggers. Vorige week vroegen wij naar hun favoriete natuurgebied in Nederland en België. Deze week stellen wij de volgende vraag: wat vind jij de mooiste Europese stad?

Gastblogger Liselotte deelt haar mooiste Europese stad
Gastblogger Liselotte:

De leukste steden voor mij in Europa zijn allemaal gelegen in het zuiden; Lissabon, Madrid en Barcelona. Ik houd van de aangename temperaturen, het relaxte mediterrane sfeertje, de architectuur, terrasjes, musea, vriendelijke bevolking en last but not least tapas, paella, vis, marisco en sangría!

De mooiste steden, tevens in Zuid-Europa, vind ik de Italiaanse steden Florence, Siena en Venetië. Aangezien Florence en Venetië vaker in de schijnwerpers worden gezet, kies ik hier voor het pittoreske Siena. 

Waarom Siena?

  • Siena is een stad in Toscane, een regio in Italië waar eigenlijk iedereen in zijn leven een keer doorheen moet toeren! Zonnebloemen zo ver het oog reikt, olijfbomen, metershoge cipressen, glooiende heuvels, wijngaarden…en zo kan ik nog even doorgaan 🙂 
Schepijs kleurenpracht in Siena - mooiste Europese stad
Schepijs kleurenpracht in Siena
  • Het unieke schelpvormige stadsplein ‘Piazza del Campo’. Op de Piazza werden in de 16e eeuw nog stierengevechten houden. Toen dat verboden werd, ging men over op racen op ezels en later ossen. Sinds 1650 worden paarden gebruikt en vindt de paardenrace oftewel il Palio (het vaandel) 2 keer per jaar plaats, op 2 juli en 16 augustus. 
  • Leuk feitje; er zijn ongeveer 10 films gemaakt van il Palio. Één van de bekendste is ‘Quantum of Solace’ waarin James Bond tijdens de paardenrace over de daken van Siena rent in een wilde achtervolging.    
  • De Kathedraal (Duomo di Siena). De gotische bouwstijl is zeer indrukwekkend. Het is toeristisch maar de binnenkant mag je ook absoluut niet overslaan.
Binnenin de indrukwekkende Duomo di Siena
Binnenin de indrukwekkende Duomo di Siena
  • Het Palazzo Pubblico; stadhuis en museum.
Uitzicht op Palazzo Pubblico en Torre del Mangia
Uitzicht op Palazzo Pubblico en Torre del Mangia
  • De Torre del Mangia; de 102 meter hoge stenen klokkentoren behorende bij de Palazzo Pubblico. Het uitzicht is de moeite waard, beloofd!
Uitzicht over Siena vanaf Torre del Mangia - mooiste Europese stad
Uitzicht over Siena vanaf Torre del Mangia
  • De vele smalle straatjes waarin je lekker kunt slenteren terwijl je je ogen de kost geeft. 
  • De prachtige ijssalons…mmmmm!
Gastblogger Johanna deelt haar mooiste Europese stad
Gastblogger Johanna:

Barcelona heeft echt indruk op mij gemaakt, ook al ben ik er jaren geleden slechts een lang weekend geweest. Deze stad heeft wat mij betreft een erg goede combinatie van cultuur en natuur. Om te beginnen ligt Barcelona aan de Middellandse Zee, vanuit de stad loop je zo het strand op en kun je meteen een heerlijke duik nemen. Daarnaast heeft de stad veel bijzondere architectuur, natuurlijk grotendeels te danken aan Antoni Gaudí.

Uitzicht op Barcelona
Uitzicht op Barcelona

Een leuke manier om deze stad te verkennen is op de fiets, een activiteit waar Barcelona zich perfect voor leent. Maar naast je ogen worden ook je smaakpapillen hier goed verwend, zo vind je er de beste tapasrestaurants en veel markten. Wie de drukte van de stad toch even wil ontsnappen, staat met de trein na een uur in de bergen. Je kan bijvoorbeeld heerlijk wandelen op Montserrat en genieten van prachtige uitzichten.

Ook Barcelona ontdekken? Bekijk de opties!

Gastblogger Reni
Gastblogger Reni:

De mooiste stad in Europa vind ik (van waar ik tot nu toe ben geweest) Rome (ik weet het, heel cliché). Om te beginnen hou ik van Italiaans eten. En waar kan je beter Italiaans eten dan in Italië zelf. Verder vind ik Rome een hele leuke stad qua sfeer. Buiten het feit dat Rome een stad met veel geschiedenis en bezienswaardigheden is, hangt er een hele gezellige sfeer. Ik hoef tijdens mijn dagen in Rome niet eens per se bezienswaardigheden te bezoeken.

Rome in Italië
Rome in Italië

Als ik een paar dagen in Rome kan rondlopen, lekker (ijsjes) eten en wat drankjes doen, dan is mijn stedentrip al helemaal geslaagd. Mocht je wel graag wat meer willen ondernemen, zijn er genoeg dingen om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een van de zeven wereldwonderen, het Colosseum. Of Vaticaanstad.

In Vaticaanstad kan je ook nog eens het Vaticaan beklimmen, hierdoor heeft de avontuurlijke reiziger ook nog een bezigheid. Het is maar een gebouw om te beklimmen, maar bovenaan het Vaticaan zijn de paden super smal en schuin. Ik vond dit zelf toch wel een beetje spannend. Gelukkig waren er daarna genoeg mogelijkheden om mezelf te belonen met een heerlijk wijntje op een gezellig terrasje! Kortom, door de combinatie van gezelligheid en cultuur is Rome de ultieme stad voor een stedentrip!

Zin in een stedentrip Rome? Bekijk de mogelijkheden!

Gastblogger Valerie
Gastblogger Valerie:

Op Liefde voor Reizen is het nog niet zozeer aan bod gekomen, maar wie me ook kent van mijn blog Valerie voyage weet dat ik een gigantische boon heb voor Parijs. Er is geen andere stad waar ik telkens zó graag weer naartoe wil (ik zou er willen wonen!) en die me altijd weer weet te verbazen. Ik ga er dan ook jaarlijks minstens één keer naartoe, meestal op een ander moment van het jaar om de stad nog beter te leren kennen. Of ik dat dan nooit beu word? Helemaal niet! Parijs is altijd anders, er valt altijd weer wat anders te beleven, en tegelijk kan ik er ook altijd terecht bij de vaste waarden van de stad.

De Eiffeltoren in Parijs - mooiste Europese stad
De Eiffeltoren in Parijs – mooiste Europese stad

Het is fijn om als reiziger ook een ‘thuis’ te hebben ergens in het buitenland. Een plek waar je altijd weer naartoe wilt en die vertrouwd aanvoelt. Parijs heeft echt alles: de mooiste gebouwen per vierkante meter in Europa, de onschatbare rijkdom in de musea en de vibe in de restaurants, de mooiste stadsuitzichten … En ook de niet te beschrijven sfeer die er overal hangt.

Ik hou ervan hoe elk gebouw en elke straat een geschiedenis heeft. Zelfs in de metro is dat het geval. Je kunt het je zo inbeelden hoe Parijs moet geweest zijn begin 1900 en in de gouden tijden na de wereldoorlogen. Ik maakte al veel mooie en verre reizen binnen en buiten Europa, maar nothing beats Paris ;).

Tijdens Fête Nationale / Quatorze Juillet
Tijdens Fête Nationale / Quatorze Juillet 
Gastblogger Nikki
Gastblogger Nikki:

Centraal gelegen in Europa ligt de mooiste en leukste stad waar ik tot dusver ben geweest: Budapest. Ik ben hier ondertussen al enkele keren geweest en de charme van de stad blijft me verbazen. Een echte mix van West en Oost, vernieuwing en traditie. Budapest was ooit twee steden aan elke kant van de rivier Donau: Buda en Pest. Zoals het echte Hongaren betaamt, hebben ze niet lang moeten zoeken naar een effectieve oplossing. De uitzichten aan beide kanten van de oever behoren tot mijn favoriete plekjes in de stad.

Nikki in de stad Budapest - Mooiste Europese stad
Nikki in de stad Budapest – mooiste Europese stad

Ik ben ook een grote fan van goulash, en waar beter te consumeren dan in de Hongaarse hoofdstad waar dit gerecht zijn origine heeft. Vergezeld met een aantal lokale biertjes, en je zet de avond hier meteen goed in.

Hongaren betalen met de Forint, een munteenheid die je als eurogebruiker meteen weer laat voelen als miljonair. 1 euro is ongeveer 350 forint. De Hongaarse taal is ook een geval apart: volgens velen is dit de moeilijkste taal om aan te leren.

De mooie stad Budapest in Hongarije - mooiste Europese stad
De mooie stad Budapest in Hongarije

Zo merk je dat Budapest, en Hongarije in het algemeen, een interessante plek is om te bezoeken. Ondertussen is deze bestemming al vrij populair geworden onder de reizigers. Zowel de uitgaansbuurten, de talrijke badhuizen als de culturele hoogtepunten rond het vissersbastion zijn een waar plezier om te bezoeken.

De eerste keer dat ik Budapest bezocht was in 2016 en sindsdien ben ik elk jaar weer terug geweest. Om maar even aan te geven hoe graag ik in deze stad ben. Vandaar dat de hoofdstad van Hongarije voor mij verdiend op de eerste plek staat van favoriete Europese stad.

Budapest zelf ervaren? Bekijk de mogelijkheden

Wat vind jij de mooiste Europese stad?

Wij zijn benieuwd, laat je reactie nu achter!

Meer Europese steden ontdekken?

Voor meer mooie steden in Europa verwijzen wij graag naar onze stedentrip pagina.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis