Zoek
Sluit dit zoekvak.

Single reizen: maak nieuwe vrienden tijdens het reizen

Athene

Single reizen: maak nieuwe vrienden tijdens het reizen

Athene

Inhoudsopgave

Het maken van een single reis is de ideale manier van reizen om niet alleen de mooiste plekken op aarde te bezoeken, maar ook meteen nieuwe vrienden te maken. Tijdens single reizen ga je op pad in groepsverband en kom je op de meest bijzondere plekken op de wereld. Zo leer je niet alleen andere landen en culturen kennen, maar kom je ook nog eens op een leuke en snelle manier in contact met medereizigers. Single reizen zijn er in allerlei vormen, van een korte stedentrip dichtbij huis tot aan een rondreis door een verre bestemming aan de andere kant van de wereld. In deze blog vertellen wij meer over single reizen en welke reisorganisaties reizen voor singles aanbieden.

Wat zijn single reizen?

Hoewel veel mensen zweren bij het maken van een solo reis, zijn er veel reizigers die toch echt liever samen reizen en samen reisherinneringen delen. Doordat je met gelijkgestemde reisgenoten op pad gaat heb je al snel een klik met mensen, wat misschien weer kan uitgroeien tot een hechte vriendschap voor het leven. Single reizen zijn er in allerlei vormen en is er in iedere leeftijdscategorie.

Welke reisorganisaties bieden single reizen aan?

Het leuke is dat steeds meer reisorganisaties hierop inspelen en speciale single reizen aanbieden. Het aanbod aan reizen voor singles is daarom dan ook groot. Wij hebben enkele reisorganisaties op een rijtje gezet die gespecialiseerd zijn in single reizen:

Single rondreizen van Djoser

Bij Djoser ben je aan het juiste adres als het gaat om single reizen. Djoser biedt mooie rondreizen aan waarbij je met gelijkgestemde reizigers een onvergetelijke rondreis maakt. De meeste reizigers zijn tussen de 35 en 65 jaar. Bij de groepsreizen singles van Djoser is het mogelijk om een kamer op indeling te boeken. Hierbij deel je een tweepersoonkamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Je betaalt als single niet extra voor je arrangement.

Lees meer over de groepsreizen singles van Djoser

Single rondreizen van Sawadee

Ook de experts van Sawadee bieden avontuurlijke single reizen aan. Met persoonlijke en deskundig advies en de best beoordeelde reisroutes, kom je tijdens een single reis van Sawadee op unieke plekken en ontmoet je leuke medereizigers. Van een groepsrondreis door Costa Rica, tot een onvergetelijke reis door het adembenemende IJsland.

Bekijk hier het aanbod van Sawadee

ANWB reizen

Single rondreizen van ANWB

Bij de ANWB is het aanbod aan groepsreizen voor singles groot. Van een 15-daagse groepsrondreis door Canada tot een 22-daagse single groepsrondreis door Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho. De experts van de ANWB weten telkens weer de juiste rondreis samen te stellen en scoren ook goed bij het boeken van een single reis.

Bekijk hier het aanbod van ANWB

Villa Vibes logo

Single reizen van Villa Vibes

Een groter speler in de markt bij het organiseren van single reizen is Villa Vibes. Wat Villa Vibes uniek maakt, is dat ze werken met een gelijkgestemden garantie. Zo proberen ze altijd dat iedereen ongeveer van dezelfde leeftijd is, de man-vrouw verhouding in balans is en dat iedereen een hbo-wo werkdenkniveau heeft. De afgelopen 22 jaar heeft Villa Vibes vakanties voor meer dan 52.000 singles geregeld.

Bekijk hier het aanbod van Villa Vibes

Shoestring

Single reizen van Shoestring

De meest exotische bestemmingen samen met gelijkgestemde reisgenoten bezoeken? Dan zit je bij Shoestring helemaal goed. Bij Shoestring zijn de single reizen ingedeeld op basis van leeftijd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een reis met in de leeftijdscategorie van 18 tot 45 jaar, single reizen met reizigers van 25 tot 35 jaar of single reizen van alle leeftijden.

Bekijk hier het aanbod van Shoestring

Reisgidsen van TUI

Single reizen van TUI

TUI is een grote naam in de reisbranche, en ze hebben ook een groot aanbod op het gebied van reizen voor singles. “Eigenlijk is er voor elke soort reiziger wel een leuke single reis te vinden. Zo zijn er diverse actieve vakanties te vinden, zoals bijvoorbeeld een fietsvakantie. Maar ook het combineren van een zonvakantie met een avontuurlijke trip is bij TUI zo geregeld. Het maken van single reizen via TUI is de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Bekijk hier het aanbod van TUI

Andere manieren om mensen te ontmoeten

Boek een tour of activiteit

Is een georganiseerde reis niks voor jou? En stippel je eigenlijk liever zelf je eigen reis uit. Dan zijn er ook veel andere leuke manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens jouw eigen uitgestippelde rondreis losse tours boeken via bijvoorbeeld GetYourGuide en op deze manier nieuwe mensen leren kennen.

Doe een fietstour

Ook kun je ervoor kiezen om tijdens een stedentrip bijvoorbeeld een fietstour te boeken via BajaBikes. Zij bieden fietstours aan in verschillende (Europese) steden. Een fietstour is leuke manier om een stad te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Reismaatje gezocht

Wist je trouwens dat wij een eigen Facebookgroep hebben waarin je een oproep kunt plaatsen om jouw reismaatje te vinden. Reismaatje Gezocht is een zeer actieve groep, waarin verschillende reizigers oproepen plaatsen in de hoop hun reismaatje te vinden. Net zoals Ilse, Lisa & Chantal, die ook een oproep plaatsten in onze groep en hun ideale reismaatje hebben gevonden. Onze groep groeit hard, deze maand tikten wij met onze Reismaatje Gezocht groep al de 25.000 leden aan. Bekijk onze groep en plaats ook je eigen oproep om je reismaatje te vinden.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis