5 redenen waarom je dit jaar een camperreis moet maken!

Gepubliceerd: 16 nov 2020 | Foto: 5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken

5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken
Reisblog Liefde voor Reizen

2022 gaat hét camperreis jaar worden! Als je het ons vraagt tenminste. Vaste camperreizigers hoeven wij natuurlijk niet met deze blog te overtuigen. Maar mensen die twijfelen over een camperreis kunnen we hiermee wellicht over de streep trekken. 5 redenen waarom je in 2022 een camperreis moet maken. Daar gaan we!

1. Je eigen slaapplek altijd bij de hand

Waar je ook bent tijdens je camperreis je hebt altijd je slaapplek bij de hand. Heb je geen zin om veel te reizen op een dag, dan blijf je toch heerlijk op een plek staan en genieten van de omgeving. Met een camper heb je minder tijdsdruk, je hoeft niet op een bepaalde tijd in een hotel in te checken. Ook ontbijten, lunchen en dineren kun je zelf bij je camper en zelf hiervoor een tijd bepalen.

2. Slapen op de meest bijzondere plekken

Tijdens een camperreis slaap je op de meest bijzondere plekken ter wereld. Vaak bevinden camper staanplaatsen zich op prachtige plekken, met bijvoorbeeld uitzicht op zee of op een adembenemend heuvelachtig landschap. Met een camper ben je helemaal één met de natuur en heb je in de avond ook nog een grote kans om een schitterende sterrenhemel te spotten.

3. Je bent super flexibel

Een groot voordeel van een camperreis is toch wel de flexibiliteit. Je kunt zelf bepalen waar je heen gaat, waar je slaapt en hoe lang je ergens blijft. Heb je genoeg gezien, dan rij je weer een stukje verder. Heb je het goed naar je zin, dan plak je er gewoon nog een dag aan vast. Je bent dus super flexibel met een camper.

4. Geen gedoe met koffers en telkens weer verhuizen

Terwijl je bij een rondreis met hotels telkens aan het zeulen bent met je bagage, heb je dit probleem niet met een camperreis. Je spullen kun je netjes uitstallen in je camper en blijven de gehele reis in de camper liggen. Je hoeft niet telkens in en uit te pakken. Geen gedoe met koffers dus!

5. Het is een betaalbare manier van reizen

Een camperreis is over het algemeen een stuk voordeliger dan wanneer je een auto huurt en losse hotels boekt. Bij een camperreis bespaar je dus flink op de kosten. Dit geld kun je weer gebruiken voor eten, tours en entree’s voor bijvoorbeeld nationale parken.

Camperreis door Europa

Goed nieuws. Wist je dat Travelhome haar campervakantieaanbod in Europa fors uitbreidt. Vanaf nu kun je nog meer mooie bestemmingen in Europa ontdekken met de camper.

Voor Nederlanders en Belgen is een camperreis door Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland of Canada een grote droom. Maar sommige vinden deze bestemmingen misschien voor een eerste camperreis te avontuurlijk. Voor deze reizigers is een campervakantie in een Europees land de ideale mogelijkheid om een eerste camperreis te beleven.

Travelhome biedt in 2022 campers aan in Engeland, Duitsland, Estland, Ierland, Schotland, Frankrijk, IJsland, Finland, Italië (inclusief Sardinië en Sicilië), Kroatië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Polen, Rusland en Zwitserland.

Bekijk het aanbod van Travelhome nu

Vraagje: welk land zou jij graag willen ontdekken met een camper?

Meer leuke camperreis tips

De meest campervriendelijke landen ter wereld

Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Top 10 camperbestemmingen in Europa

Camperreis door Australië – De voor- en nadelen!

Camper huren in Australië? Dit moet je weten!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy