5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken

5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken!


16 nov 2020 | Reistips
Foto: 5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken

2021 gaat hét camperreis jaar worden! Als je het ons vraagt tenminste. We gaan er trouwens even vanuit dat de situatie in 2021 een stuk beter is dan nu, aangezien er dan waarschijnlijk een vaccin is en er daardoor weer veilig gereisd kan worden.

Vaste camperreizigers hoeven wij natuurlijk niet met deze blog te overtuigen. Maar mensen die twijfelen over een camperreis kunnen we hiermee wellicht over de streep trekken. 5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken. Daar gaan we!

Benieuwd waar je op dit moment veilig heen kunt reizen? Neem dan een kijkje op de reiswijzer van de ANWB.

1. Je eigen slaapplek altijd bij de hand

Waar je ook bent tijdens je camperreis je hebt altijd je slaapplek bij de hand. Heb je geen zin om veel te reizen op een dag, dan blijf je toch heerlijk op een plek staan en genieten van de omgeving. Met een camper heb je minder tijdsdruk, je hoeft niet op een bepaalde tijd in een hotel in te checken. Ook ontbijten, lunchen en dineren kun je zelf bij je camper en zelf hiervoor een tijd bepalen.

2. Slapen op de meest bijzondere plekken

Tijdens een camperreis slaap je op de meest bijzondere plekken ter wereld. Vaak bevinden camper staanplaatsen zich op prachtige plekken, met bijvoorbeeld uitzicht op zee of op een adembenemend heuvelachtig landschap. Met een camper ben je helemaal één met de natuur en heb je in de avond ook nog een grote kans om een schitterende sterrenhemel te spotten.

3. Je bent super flexibel

Een groot voordeel van een camperreis is toch wel de flexibiliteit. Je kunt zelf bepalen waar je heen gaat, waar je slaapt en hoe lang je ergens blijft. Heb je genoeg gezien, dan rij je weer een stukje verder. Heb je het goed naar je zin, dan plak je er gewoon nog een dag aan vast. Je bent dus super flexibel met een camper.

4. Geen gedoe met koffers en telkens weer verhuizen

Terwijl je bij een rondreis met hotels telkens aan het zeulen bent met je bagage, heb je dit probleem niet met een camperreis. Je spullen kun je netjes uitstallen in je camper en blijven de gehele reis in de camper liggen. Je hoeft niet telkens in en uit te pakken. Geen gedoe met koffers dus!

5. Het is een betaalbare manier van reizen

Een camperreis is over het algemeen een stuk voordeliger dan wanneer je een auto huurt en losse hotels boekt. Bij een camperreis bespaar je dus flink op de kosten. Dit geld kun je weer gebruiken voor eten, tours en entree’s voor bijvoorbeeld nationale parken.

Camperreis door Europa

Goed nieuws. Wist je dat Travelhome haar campervakantieaanbod in Europa fors uitbreidt. Vanaf nu kun je nog meer mooie bestemmingen in Europa ontdekken met de camper.

Voor Nederlanders en Belgen is een camperreis door Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland of Canada een grote droom. Maar sommige vinden deze bestemmingen misschien voor een eerste camperreis te avontuurlijk. Voor deze reizigers is een campervakantie in een Europees land de ideale mogelijkheid om een eerste camperreis te beleven.

Travelhome biedt in 2021 campers aan in Engeland, Duitsland, Estland, Ierland, Schotland, Frankrijk, IJsland, Finland, Italië (inclusief Sardinië en Sicilië), Kroatië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Polen, Rusland en Zwitserland.

Bekijk het aanbod van Travelhome nu

Vraagje: welk land zou jij graag willen ontdekken met een camper?

Meer leuke camperreis tips

De meest campervriendelijke landen ter wereld

Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Top 10 camperbestemmingen in Europa

Camperreis door Australië – De voor- en nadelen!

Camper huren in Australië? Dit moet je weten!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.