4 Europese eilanden voor de prijs van één

Gepubliceerd: 29 dec 2020 | Foto: 4 Europese eilanden voor de prijs van één

4 Europese eilanden voor de prijs van één
Reisblog Liefde voor Reizen

Corfu, Santorini, Corsica en Madeira. Vier eilanden waarover ik het afgelopen jaar heb geschreven. Intussen vier ik namelijk mijn eerste jaar als vaste gastblogger voor Liefde voor Reizen. Toen ik vorig jaar in december begon te schrijven voor LVR, had ik nooit durven vermoeden wat een moeilijk (reis)jaar 2020 zou worden. Dat veranderde gelukkig niks aan onze reisinspiratie hier, wel integendeel!

Favoriete Europese eilanden

Speciaal voor mijn eerste verjaardag bij Liefde voor Reizen zet ik mijn 4 favoriete eilanden nog eens op een rijtje voor jullie. Voor wie van eilanden houdt en op zoek is naar reisbucketlistmateriaal voor de komende jaren. Gebruik deze blog onder het motto ‘bewaren voor later’ als geheugensteuntje zodra je aan je aan je reisplannen begint.

Corfu

Een van mijn eerste gastblogs voor Liefde voor Reizen ging over deze niet onbekende Griekse topbestemming. Ondanks de populariteit van dit eiland slaagden we er toch in om verder te kijken dan de drukte en konden we zien hoe prachtig Corfu wel niet is. We ontdekten er een aantal prachtige en rustige plekjes in de natuur en waren verbaasd over de weidse en eindeloze uitzichten die het eiland te bieden heeft.

Kleurrijk Corfu
Kleurrijk Corfu

We genoten er met volle teugen van de kleuren, de smaak van de lokale Griekse keuken en de prachtige gebouwen. En bovenal van de Griekse gastvrijheid. Nooit eerder werden we in het buitenland zo warm en vriendelijk onthaald als in Griekenland. 

Mijn favoriet op Corfu: het Canal d’Amour. Meer over Corfu in deze blog.

Santorini

Ik ben er nog steeds niet uit: is Santorini nu mijn favoriet der favoriete eilanden of niet? Moeilijke keuze, maar ik denk dat Santorini heel dicht bij die favorietenrol aanleunt. Geen wonder ook als je naar de foto’s kijkt: blauwe daken, schattige witgekalkte huisjes, kleine keiensteegjes … Santorini is écht zo, zelfs Pinterest zou er jaloers van worden ;).

Blauwe daken op Santorini
Blauwe daken op Santorini

En ook hier konden we die Griekse gastvrijheid die ik hierboven beschreef van dichtbij ervaren. We logeerden namelijk in een prachtig vakantiehuisje boven het huis van een local die er alles aan deed om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Griekse specialiteiten inbegrepen ;).

Witte gebouwen op Santorini
Witte gebouwen op Santorini

Mijn favoriet op Santorini: het dorpje Oia, bekend van de blauwe daken. Alles over Santorini vind je in deze blog.

Corsica

Nog maar recent toegevoegd aan mijn reispalmares en nu al een grote plaats veroverd in mijn reizigershart. Corsica is een van die bestemmingen die je niet verwacht in Europa. De natuur is er zó mooi, zó divers en gevarieerd. Een waar paradijs waar je helemaal niet ver voor hoeft te reizen.

Dromerig Corsica
Dromerig Corsica – Europese eilanden

Wat zo fijn is op Corsica is dat je zowel bergen, stranden, bossen … als steden hebt. De steden zijn altijd kleinschalig waardoor ze heel toegankelijk zijn. Bovendien wordt er Frans, Italiaans en Corsicaans gesproken. What’s not to love?!

Het spectaculaire Bonifacio in Corsica - Europese eilanden
Het spectaculaire Bonifacio in Corsica

Mijn favoriet op Corsica: het stadje Bonifacio in het uiterste zuiden van Corsica en de Route du Cap op Cap Corse. Meer over Corsica in deze blog.

Madeira

Last, maar zeker niet least: de drijvende Portugese bloementuin die Madeira heet. Ik ontdekte het eiland in 2016 op een van mijn mooiste reizen tot nu toe. Het kreeg de toepasselijke bijnaam Bloemeneiland. Hier komen zoveel (exotische) bloem- en plantsoorten voor dat Madeira eigenlijk zelfs Mirakeleiland kan genoemd worden.

Net zoals Corsica is Madeira ook heel divers: je hebt er zowel bergen en bergvlaktes als bossen, stranden, dorpjes … Ook de microklimaten zijn heel typerend voor het eiland en maken dat je een heel gevarieerde reis kunt hebben als je naar Madeira trekt.

Bloemeneiland Madeira - Europese eilanden
Bloemeneiland Madeira – Europese eilanden

Mijn favoriet op Madeira: het dorpje Ponta do Sol waar prachtige zonsondergangen dagelijkse kost zijn. Lees meer over Madeira in deze blog.

Dat was het dan weer voor deze blog en meteen ook voor dit jaar … Jullie hebben het afgelopen jaar vast wel gemerkt dat ik een échte #europelover ben. Hoewel ik ook graag de grote plas oversteek, bezwijk ik vaak voor de grote aantrekkingskracht van Europa. Ik ben telkens verbaasd over wat onze eigen achtertuin ons allemaal te bieden heeft.

Mijn boodschap om dit bijzondere reisjaar af te sluiten is dan ook dat we niet ver hoeven te reizen om de mooiste bestemmingen te vinden. Toch wil ik alvast één goed voornemen voor 2021 met jullie delen: als het van mij afhangt, volgt er nog heel wat reisinspiratie binnen, maar ook buiten Europa ;). 

Tot volgend jaar!

Valerie

Vakantie op één van deze mooie Europese eilanden?

Bekijk hier de mogelijkheden voor: Corfu, Santorini, Corsica en Madeira

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Wat te doen in Edinburgh
Reistips

Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Edinburgh is de ideale stad voor een stedentrip. Tijdens onze rondreis door Schotland maakte ik voor het eerst kennis met deze prachtige Schotse stad. Een stad waar je heerlijk kunt ronddwalen tussen de historische gebouwen, maar waar het ook geen straf is om een gezellige pub binnen te stappen. De hoofdstad van Schotland heeft namelijk Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Wat is het mooiste deel van Australië?
Reistips

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy