4 Europese eilanden voor de prijs van één

Gepubliceerd: 29 dec 2020 | Foto: 4 Europese eilanden voor de prijs van één

Corfu, Santorini, Corsica en Madeira. Vier eilanden waarover ik het afgelopen jaar heb geschreven. Intussen vier ik namelijk mijn eerste jaar als vaste gastblogger voor Liefde voor Reizen. Toen ik vorig jaar in december begon te schrijven voor LVR, had ik nooit durven vermoeden wat een moeilijk (reis)jaar 2020 zou worden. Dat veranderde gelukkig niks aan onze reisinspiratie hier, wel integendeel!

Favoriete Europese eilanden

Speciaal voor mijn eerste verjaardag bij Liefde voor Reizen zet ik mijn 4 favoriete eilanden nog eens op een rijtje voor jullie. Voor wie van eilanden houdt en op zoek is naar reisbucketlistmateriaal voor de komende jaren. Gebruik deze blog onder het motto ‘bewaren voor later’ als geheugensteuntje zodra je aan je aan je reisplannen begint.

Corfu

Een van mijn eerste gastblogs voor Liefde voor Reizen ging over deze niet onbekende Griekse topbestemming. Ondanks de populariteit van dit eiland slaagden we er toch in om verder te kijken dan de drukte en konden we zien hoe prachtig Corfu wel niet is. We ontdekten er een aantal prachtige en rustige plekjes in de natuur en waren verbaasd over de weidse en eindeloze uitzichten die het eiland te bieden heeft.

Kleurrijk Corfu
Kleurrijk Corfu

We genoten er met volle teugen van de kleuren, de smaak van de lokale Griekse keuken en de prachtige gebouwen. En bovenal van de Griekse gastvrijheid. Nooit eerder werden we in het buitenland zo warm en vriendelijk onthaald als in Griekenland. 

Mijn favoriet op Corfu: het Canal d’Amour. Meer over Corfu in deze blog.

Santorini

Ik ben er nog steeds niet uit: is Santorini nu mijn favoriet der favoriete eilanden of niet? Moeilijke keuze, maar ik denk dat Santorini heel dicht bij die favorietenrol aanleunt. Geen wonder ook als je naar de foto’s kijkt: blauwe daken, schattige witgekalkte huisjes, kleine keiensteegjes … Santorini is écht zo, zelfs Pinterest zou er jaloers van worden ;).

Blauwe daken op Santorini
Blauwe daken op Santorini

En ook hier konden we die Griekse gastvrijheid die ik hierboven beschreef van dichtbij ervaren. We logeerden namelijk in een prachtig vakantiehuisje boven het huis van een local die er alles aan deed om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Griekse specialiteiten inbegrepen ;).

Witte gebouwen op Santorini
Witte gebouwen op Santorini

Mijn favoriet op Santorini: het dorpje Oia, bekend van de blauwe daken. Alles over Santorini vind je in deze blog.

Corsica

Nog maar recent toegevoegd aan mijn reispalmares en nu al een grote plaats veroverd in mijn reizigershart. Corsica is een van die bestemmingen die je niet verwacht in Europa. De natuur is er zó mooi, zó divers en gevarieerd. Een waar paradijs waar je helemaal niet ver voor hoeft te reizen.

Dromerig Corsica
Dromerig Corsica – Europese eilanden

Wat zo fijn is op Corsica is dat je zowel bergen, stranden, bossen … als steden hebt. De steden zijn altijd kleinschalig waardoor ze heel toegankelijk zijn. Bovendien wordt er Frans, Italiaans en Corsicaans gesproken. What’s not to love?!

Het spectaculaire Bonifacio in Corsica - Europese eilanden
Het spectaculaire Bonifacio in Corsica

Mijn favoriet op Corsica: het stadje Bonifacio in het uiterste zuiden van Corsica en de Route du Cap op Cap Corse. Meer over Corsica in deze blog.

Madeira

Last, maar zeker niet least: de drijvende Portugese bloementuin die Madeira heet. Ik ontdekte het eiland in 2016 op een van mijn mooiste reizen tot nu toe. Het kreeg de toepasselijke bijnaam Bloemeneiland. Hier komen zoveel (exotische) bloem- en plantsoorten voor dat Madeira eigenlijk zelfs Mirakeleiland kan genoemd worden.

Net zoals Corsica is Madeira ook heel divers: je hebt er zowel bergen en bergvlaktes als bossen, stranden, dorpjes … Ook de microklimaten zijn heel typerend voor het eiland en maken dat je een heel gevarieerde reis kunt hebben als je naar Madeira trekt.

Bloemeneiland Madeira - Europese eilanden
Bloemeneiland Madeira – Europese eilanden

Mijn favoriet op Madeira: het dorpje Ponta do Sol waar prachtige zonsondergangen dagelijkse kost zijn. Lees meer over Madeira in deze blog.

Dat was het dan weer voor deze blog en meteen ook voor dit jaar … Jullie hebben het afgelopen jaar vast wel gemerkt dat ik een échte #europelover ben. Hoewel ik ook graag de grote plas oversteek, bezwijk ik vaak voor de grote aantrekkingskracht van Europa. Ik ben telkens verbaasd over wat onze eigen achtertuin ons allemaal te bieden heeft.

Mijn boodschap om dit bijzondere reisjaar af te sluiten is dan ook dat we niet ver hoeven te reizen om de mooiste bestemmingen te vinden. Toch wil ik alvast één goed voornemen voor 2021 met jullie delen: als het van mij afhangt, volgt er nog heel wat reisinspiratie binnen, maar ook buiten Europa ;). 

Tot volgend jaar!

Valerie

Vakantie op één van deze mooie Europese eilanden?

Bekijk hier de mogelijkheden voor: Corfu, Santorini, Corsica en Madeira

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy