Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

Gepubliceerd: 19 apr 2021 | Foto: Interview met gastblogger Valerie

Interview met gastblogger Valerie
Reisblog Liefde voor Reizen

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger Valerie, die normaal gesproken het liefst zoveel mogelijk op pad is. Reizen is haar leven, haar liefde voor reizen is dan ook enorm. Maar hoe is het voor haar om maanden lang niet te kunnen reizen? En hoe probeert zij deze pijn te verzachten? Lees het nu in dit inspirerende interview.

Wat was de laatste reis die je gemaakt hebt?

Dat was Corsica. Ik heb vorig jaar het geluk gehad om nog te kunnen reizen. Zo ben ik ook nog heel kort naar Parijs en Schotland kunnen gaan. Toen waren het nog groene zones weliswaar … al was dat evenwicht telkens heel broos. De kleurencode van een land of regio kon zomaar eventjes van de ene dag op de andere helemaal omslaan.

De reis naar Corsica was ook meteen de hardste confrontatie met de nieuwe realiteit: alomtegenwoordige maskers, plexischermen tussen de schaarse tafels op restaurant en de quarantaineperiode en coronatests na onze terugkeer. Reizen in deze tijden is sowieso anders en lastiger, maar dat neemt zeker dat gelukzalige gevoel van reizen en ontdekken niet weg. September lijkt alweer zo lang geleden! En dat is het ook ☺. Als je zo vaak reist, zijn zeven reisloze maanden echt wel tergend lang. Ik zou het zelfs in hondenjaren durven uitdrukken, haha! 😉

Wat mis je het meest aan het niet kunnen reizen?

Ik mis mijn vrijheid. Ik mis mijn ‘zuurstof’. Want dat geeft reizen me toch wel echt heb ik de laatste tijd ondervonden. Reizen, nieuwe landen en plaatsen ontdekken, dat geeft me meer energie dan wat dan ook. Nu het leven vooral uit werken bestaat, voel ik nog harder aan dat ik reizen nodig heb om mijn energie op peil te kunnen houden. Het is een groot en belangrijk deel van mijn leven. Het heeft zelfs een rechtstreekse impact op mijn mentaal welzijn en op mijn gemoedstoestand. Hoewel ik nooit fysiek uitgerust terugkom van mijn reizen – en dat is de schuld van mijn eigen overvolle planning – voel ik me op de een of andere manier wel weer steeds opgeladen en vol energie. Dan wil ik mijn nieuwe verhalen en herinneringen onmiddellijk delen met mijn lezers, familie en vrienden. Ze verwennen met leuke cadeautjes die ik voor hen scoorde in het buitenland. Nu kan dat allemaal niet.

Heeft het niet kunnen reizen jouw kijk op reizen doen veranderen?

Interessante vraag. Ik heb vooral ingezien hoe vanzelfsprekend ik het vond om op eender welk moment naar eender welke bestemming te kunnen reizen. Zo loopt het hier ook vaak: ‘Zijn we weg?’, zeggen we dan. We beslissen soms heel laat of plots om iets te boeken. Dat is voor mij Vrijheid met de hoofdletter V. Ik had nooit kunnen/durven vermoeden dat reizen plots helemaal niet meer mogelijk zou zijn of dat er zo’n strenge voorwaarden aan zouden verbonden zijn. De hele crisis is voor mij een goeie les geweest in dankbaarheid en nederigheid. Maar tegelijk ook in nog méér proberen te reizen wanneer het kan en er nog méér van proberen te genieten.

Wat is de eerste bestemming die je gaat bezoeken wanneer reizen weer veilig kan?

Oh, dat is echt een moeilijke vraag! Hier heb ik werkelijk al vaak over nagedacht en over gedagdroomd. De lijst is eindeloos en blíjft maar aangroeien. Brazilië zal jammer genoeg nog steeds geen optie zijn en Canada staat ook nog even on hold. Maar onlangs kwamen de Azoren ook in ons vizier. We hopen daar onze vijfde huwelijksverjaardag te kunnen vieren dit jaar. Daarnaast hoop ik ook vurig om de sfeer te kunnen gaan opsnuiven in Parijs en Spanje, waar ik elk jaar probeer naartoe te gaan. En dan zijn er ook nog een aantal citytrips die al een tijdje in wacht staan: Rome en Berlijn. Géén idee of dat allemaal (dit jaar nog) zal lukken. Ik zou al heel gelukkig zijn om één bestemming te kunnen bezoeken.

Gastblogger Valerie in haar geliefd Spanje (Setas de Sevilla)
Gastblogger Valerie in haar geliefd Spanje (Setas de Sevilla)

Gaat jouw manier van reizen veranderen na de pandemie?

Ook hierover heb ik mijn hoofd al menigmaal gebroken. Zo’n pandemie zet je echt wel aan het denken. Ik zou vooral mijn best willen doen om duurzamer te reizen. Bijvoorbeeld meer met de trein. Of het vliegtuig pas nemen voor langere trips. Ik schreef er een heel artikel over op mijn eigen blog Valerie voyage (5x duurzaam reizen na corona). Wat ik ook actief wil veranderen postcorona, is om meer in het moment te zitten op reis. Dat durf ik soms wel eens vergeten.

Welke reisprogramma’s, reismagazines of reiswebsites hebben jou door de lockdown(s) geholpen?

Zo zijn er wel wat inderdaad. Ik ben zelf grote fan van reisblogs die ik vooral via Instagram volg. Het was boeiend om te zien hoe de verschillende bloggers met de pandemie en het reisverbod zijn omgegaan. Sommigen bleven halsstarrig bloggen over reizen, anderen schakelden over naar reizen in het binnenland en nog anderen stopten helemaal met delen.

Ik vond het zelf fijn om nog steeds reisplaatjes in mijn feed te zien opduiken. Dat inspireerde me om ook door te gaan met mijn eigen blog- en gastblogwerk (op een lager pitje weliswaar). Zo ben ik grote fan van de jongens van de Britse blog Hand luggage only, die me met hun hilarische Reels- en TikTok-filmpjes altijd aan het lachen krijgen. Ik volg dus graag anderstalige blogs zoals Travels of Lorena (Engels en Spaans) en het Belgische bloggersduo Squirrels love trip die in het Frans bloggen.

Momenteel wacht ik ook vol ongeduld op het reismagazine dat ik van mijn collega’s cadeau kreeg! En last but not least neem ik ook hier op Liefde voor Reizen graag een kijkje naar de prachtige avonturen van Jesper in Australië en van de andere gastbloggers ;).

Is jouw liefde voor reizen het afgelopen jaar nog meer toegenomen? En zo ja, hoe merk je dat?

Ja, absoluut! Ik merk dat ik nog meer verlang naar reizen. Nog meer besef hoe mooi het is om te kunnen reizen. En dat de bestemming er eigenlijk minder en minder toe doet. Ik zou gewoon al heel erg blij zijn om überhaupt mijn reiskoffer van stal te kunnen halen en te kunnen vertrekken. Zielig om te zien hoe ze hier gewoon stof staat te vergaren ;).

Heb je het afgelopen jaar nog iets reisgerelateerd gedaan wat je graag met ons wilt delen?

Het afgelopen jaar ben ik meer dan ooit in mijn pen gekropen. Ik bleef schrijven over reizen, maar gooide het hier en daar over een andere boeg. Zo ontstond mijn opinierubriekje ‘Reisgedachten’ op Valerie voyage. Daarin beschreef ik telkens aan de hand van foto’s van een reis uit het verleden wat de huidige lockdowntoestand en het gebrek aan reizen met me deed. Een kritische blik op de actualiteit zeg maar, altijd in het teken van reizen. Eind vorig jaar merkte ik zelfs dat het de meest gelezen rubriek van mijn blog was.

Valerie voyage en Belgique in les Hautes Fagnes - Interview met gastblogger Valerie
Valerie voyage en Belgique in les Hautes Fagnes – Interview met Valerie

De pandemie heeft ons uiteraard ook geleerd om meer te gaan ontdekken in eigen land. Daarom ben ik ook – noodgedwongen – aan de slag gegaan met ‘Valerie voyage en Belgique’, waarin ik mooie plekjes in eigen land ontdek en beschrijf. Dat bevalt me zo goed dat ik ermee wil blijven doorgaan!

Aan welke reizen dacht je het meeste terug in deze rare tijden?

Er zijn heel wat reizen de revue gepasseerd hier. Zo probeerde ik met een aantal terugblikken op Instagram de reisvibe erin te houden. En om tegelijk wat mooie reisherinneringen op te halen. De hashtags #fromthearchives en #lestempssontdurspourlesrêveurs waren daarbij niet weg te denken. Maar ik dacht zelf vooral terug aan de verre reizen die ik heb gemaakt en nog wilde maken binnen afzienbare tijd. Brazilië, Canada, Verenigde Staten, maar ook Ecuador en Chili bijvoorbeeld. Die bestemmingen zijn nu zo onbereikbaar en dat zal allicht nog een tijdje zo zijn. Ik verlangde en verlang ook nog steeds naar mijn gebruikelijke jaarlijkse tripjes, zoals Parijs en Düsseldorf, waar ik zo mijn vaste stekjes heb.

Heb je nog een goede (reis)tip of advies wat je het afgelopen jaar hebt geleerd?

Ik heb er twee (eigenlijk drie, maar die volgt helemaal onderaan hier). Probeer meer te ontdekken in eigen land en reis en geniet voluit zodra het weer kan! En bij mijn derde tip hoort een foto:

Interview met Valerie
Ik was namelijk al fan van alcoholgelletjes lang voordat het trending werd
Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy