Babinda Boulders & Devil’s Waterpool

Gepubliceerd: 08 feb 2021 | Foto: Babinda Boulders & Devils Waterpool

Na een dagje uitrusten bij Ellis Beach vervolgden wij onze reis verder richting Cairns. Het was tijd voor Babinda Boulders & Devils Waterpool, een prachtige plek en tevens ook populaire attractie in de buurt van Cairns. Vanaf Ellis Beach is het 1,5 uur rijden naar Babinda Boulders. Ook dit is weer een schitterend route door Noord-Queensland, waarbij je ogen te kort komt.

Onze route door Noord-Queensland

Postkantoor van Babinda
Postkantoor van Babinda
Onderweg naar Babinda Boulders
Prachtige landschappen onderweg naar Babinda Boulders
Informatieborden - Bunna Binda - The Boulders
Informatieborden – Bunna Binda – The Boulders

Informatie over Babinda Boulders

  • Nationaal Park: géén honden toegestaan
  • Entree: gratis
  • Faciliteiten: toiletten, douches, BBQ plekken, picknicktafels, waterpoels en een campingterrein.
  • Hike: 2 km regenwoud wandeling naar 3 uitkijkpunten over rotsformaties en watervallen.
  • Moeilijkheidsgraad: matig tot gemakkelijk.
  • Let op: blijf op de paden en binnen aangegeven relingen op uitkijkpunten.
  • Hike 2.0: Voor de avonturiers is er nog de Goldfield Track van 19 km die begint bij Babinda Boulders of de Goldsborough Valley. Dit is een zware hike waar je gemiddeld 8 uur over doet. Tip: neem altijd voldoende water mee, smeer je goed in en doe een pet op.

Zwemmen

Na een prachtige route en het parkeren van onze auto liepen wij naar het begin van de regenwoud wandeling. Als je van zwemmen houdt dan zit je bij Babinda Boulders goed. Vlakbij de parkeerplaats is er namelijk een grote waterpoel waar veel mensen een duik in nemen.

Een deel van de grote waterpoel
Een deel van de grote waterpoel

Regenwoud wandeling

Wij lieten het zwemmen voor wat het is en begonnen aan onze regenwoud wandeling. Ik noem het bewust geen hike, want moeilijk is de wandeling niet. Het is soms een klein beetje klimmen, maar dat mag geen naam hebben.

Wandelen door het groene regenwoud
Wandelen door het groene regenwoud

De eerste dagen van onze Noord-Queensland trip hadden we natuurlijk al veel gewandeld. Zo hebben we o.a. een pittige kustwandeling gemaakt bij Port Douglas, zijn we naar Mossman Gorge geweest en hebben we verschillende hikes gedaan door het Daintree regenwoud in Cape Tribulation.

Je vraagt je misschien af, gaan al die regenwoud wandelingen dan niet op elkaar lijken?! Het antwoord is heel simpel: nee! De natuur in Noord-Queensland is zo veelzijdig dat het telkens weer een feestje is om er te hiken. Ook Babinda Boulders heeft weer haar schoonheid en is uniek in mijn ogen. En zeker als je in de buurt van Cairns bent is het ontzettend leuk om dit gebied mee te pakken.

Een omgevallen boom
Een omgevallen boom
Het is bijna niet te bevatten weer hoe groen het er is
Het is bijna niet te bevatten weer hoe groen het er is

The Boulders

Wanneer we het eerste stuk door het regenwoud hebben gelopen komen we uit bij bij The Boulders. Dé plek waar het eigenlijk allemaal om draait. Prachtige grote rotsen, in allerlei vormen, liggend in het water. Het is geweldig om te zien hoe het water met geweld tegen deze granieten rotsblokken aanklots en zijn weg probeert te vinden.

Uitkijkpunt op The Boulders
Uitkijkpunt op The Boulders
Het water stroomt langs de rosten
Het water stroomt langs de granieten rotsblokken
Even met The Boulders op de foto
Even met The Boulders op de foto
Babinda Boulders
Babinda Boulders

Devil’s Pool

Wanneer we een stukje verder wandelen komen we bij een uitkijkpunt waarbij we zicht hebben op Devil’s Pool. Hoewel het woordje ‘pool’ voor zwemliefhebbers klinkt als muziek in de oren, is het hier oppassen geblazen en wordt het zeer aangeraden om de regels te volgen. Deze waterpoels hebben namelijk sinds 1959 ongeveer 19 levens geëist. De gemeente dringt bezoekers er dan ook op aan om binnen het aangewezen zwemgebied te blijven.

Uitzicht op Devil's Pool
Uitzicht op Devil’s Pool
Reusachtige rotsformaties
Reusachtige rotsformaties

Ook deze rainforest walk zit weer vol adembenemende uitzichten. Overal waar je kijkt zie je wel tropische bomen en planten. En wat te denken aan al die duizenden beesten die in dit gebied leven. Vooral de combinatie tussen al het groen wat je ziet en de ‘Babinda Boulders’ op de achtergrond maakt het gebied magisch en een zeer fotogenieke plek.

Schitterend vergezicht op de bergen en al het groen
Schitterend vergezicht op de bergen en al het groen
Groene oase met op de achtergrond Babinda Boulders

Toen wij er waren was het gezellig druk en niet té toeristisch. Maar dit heeft alles te maken met COVID-19. Wanneer de grenzen met het buitenland weer open gaan zal het er een stuk drukker worden en kom je niet alleen maar Australiërs tegen, maar ook andere nationaliteiten.

Babinda Boulders
Stromend water in een zeer groene omgeving
Stromend water in een zeer groene omgeving

Voor een bezoek aan Babinda Boulders moet je ongeveer 2 uur inschatten. De wandeling is maar 2 km, maar de tijd dat je erover doet is afhankelijk van je tempo en de weercondities.

Allemaal vruchten aan de boom
En nog een schitterend uitzicht over het regenwoud
En nog een schitterend uitzicht over het regenwoud

Hoewel Babinda Boulders een toeristische attractie is, raad ik wel aan om er een kijkje te gaan nemen. De rotsformaties zijn erg mooi in combinatie met het landschap en de wandeling op zich is ook erg mooi. En als je van zwemmen houdt is deze plek helemaal een bezoek waard.

Bekijk onze video

Meer Noord-Queensland tips

Cape Tribulation: waar het regenwoud en de oceaan samenkomen

Daintree Wilderness Lodge: overnachten in het regenwoud

Fitzroy Island: snorkelen, hiken en relaxen in paradijs!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Rondreis door West-Australië: onze route en tips!

In november 2021 maakten wij een onvergetelijke rondreis door West-Australië. Omdat het westen van Australië groot is hebben wij gekozen...

York, de oudste binnenlandse stad van West-Australië

York is de oudste stad in het binnenland van West-Australië en is gelegen aan de Avon River, 97 kilometer ten...

Rondreis door Northern Territory: de mooiste plekken om te bezoeken!

Het noorden van Australië is niet te vergelijken met de andere staten van Australië en heeft veel unieke en bijzondere...

Wave Rock: een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Op 4 uur rijden vanaf Perth én Albany vind je de natuurlijke rotsformatie Wave Rock. Deze rotsformatie is bekend geworden...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx