Zoek
Sluit dit zoekvak.

Babinda Boulders & Devil’s Waterpool

Babinda Boulders & Devils Waterpool

Babinda Boulders & Devil’s Waterpool

Babinda Boulders & Devils Waterpool

Inhoudsopgave

Na een dagje uitrusten bij Ellis Beach vervolgden wij onze reis verder richting Cairns. Het was tijd voor Babinda Boulders & Devils Waterpool, een prachtige plek en tevens ook populaire attractie in de buurt van Cairns. Vanaf Ellis Beach is het 1,5 uur rijden naar Babinda Boulders. Ook dit is weer een schitterend route door Noord-Queensland, waarbij je ogen te kort komt.

Onze route door Noord-Queensland

Postkantoor van Babinda
Postkantoor van Babinda
Onderweg naar Babinda Boulders
Prachtige landschappen onderweg naar Babinda Boulders
Informatieborden - Bunna Binda - The Boulders
Informatieborden – Bunna Binda – The Boulders

Informatie over Babinda Boulders

  • Nationaal Park: géén honden toegestaan
  • Entree: gratis
  • Faciliteiten: toiletten, douches, BBQ plekken, picknicktafels, waterpoels en een campingterrein.
  • Hike: 2 km regenwoud wandeling naar 3 uitkijkpunten over rotsformaties en watervallen.
  • Moeilijkheidsgraad: matig tot gemakkelijk.
  • Let op: blijf op de paden en binnen aangegeven relingen op uitkijkpunten.
  • Hike 2.0: Voor de avonturiers is er nog de Goldfield Track van 19 km die begint bij Babinda Boulders of de Goldsborough Valley. Dit is een zware hike waar je gemiddeld 8 uur over doet. Tip: neem altijd voldoende water mee, smeer je goed in en doe een pet op.

Zwemmen

Na een prachtige route en het parkeren van onze auto liepen wij naar het begin van de regenwoud wandeling. Als je van zwemmen houdt dan zit je bij Babinda Boulders goed. Vlakbij de parkeerplaats is er namelijk een grote waterpoel waar veel mensen een duik in nemen.

Een deel van de grote waterpoel
Een deel van de grote waterpoel

Regenwoud wandeling

Wij lieten het zwemmen voor wat het is en begonnen aan onze regenwoud wandeling. Ik noem het bewust geen hike, want moeilijk is de wandeling niet. Het is soms een klein beetje klimmen, maar dat mag geen naam hebben.

Wandelen door het groene regenwoud
Wandelen door het groene regenwoud

De eerste dagen van onze Noord-Queensland trip hadden we natuurlijk al veel gewandeld. Zo hebben we o.a. een pittige kustwandeling gemaakt bij Port Douglas, zijn we naar Mossman Gorge geweest en hebben we verschillende hikes gedaan door het Daintree regenwoud in Cape Tribulation.

Je vraagt je misschien af, gaan al die regenwoud wandelingen dan niet op elkaar lijken?! Het antwoord is heel simpel: nee! De natuur in Noord-Queensland is zo veelzijdig dat het telkens weer een feestje is om er te hiken. Ook Babinda Boulders heeft weer haar schoonheid en is uniek in mijn ogen. En zeker als je in de buurt van Cairns bent is het ontzettend leuk om dit gebied mee te pakken.

Een omgevallen boom
Een omgevallen boom
Het is bijna niet te bevatten weer hoe groen het er is
Het is bijna niet te bevatten weer hoe groen het er is

The Boulders

Wanneer we het eerste stuk door het regenwoud hebben gelopen komen we uit bij bij The Boulders. Dé plek waar het eigenlijk allemaal om draait. Prachtige grote rotsen, in allerlei vormen, liggend in het water. Het is geweldig om te zien hoe het water met geweld tegen deze granieten rotsblokken aanklots en zijn weg probeert te vinden.

Uitkijkpunt op The Boulders
Uitkijkpunt op The Boulders
Het water stroomt langs de rosten
Het water stroomt langs de granieten rotsblokken
Even met The Boulders op de foto
Even met The Boulders op de foto
Babinda Boulders
Babinda Boulders

Devil’s Pool

Wanneer we een stukje verder wandelen komen we bij een uitkijkpunt waarbij we zicht hebben op Devil’s Pool. Hoewel het woordje ‘pool’ voor zwemliefhebbers klinkt als muziek in de oren, is het hier oppassen geblazen en wordt het zeer aangeraden om de regels te volgen. Deze waterpoels hebben namelijk sinds 1959 ongeveer 19 levens geëist. De gemeente dringt bezoekers er dan ook op aan om binnen het aangewezen zwemgebied te blijven.

Uitzicht op Devil's Pool
Uitzicht op Devil’s Pool
Reusachtige rotsformaties
Reusachtige rotsformaties

Ook deze rainforest walk zit weer vol adembenemende uitzichten. Overal waar je kijkt zie je wel tropische bomen en planten. En wat te denken aan al die duizenden beesten die in dit gebied leven. Vooral de combinatie tussen al het groen wat je ziet en de ‘Babinda Boulders’ op de achtergrond maakt het gebied magisch en een zeer fotogenieke plek.

Schitterend vergezicht op de bergen en al het groen
Schitterend vergezicht op de bergen en al het groen
Groene oase met op de achtergrond Babinda Boulders

Toen wij er waren was het gezellig druk en niet té toeristisch. Maar dit heeft alles te maken met COVID-19. Wanneer de grenzen met het buitenland weer open gaan zal het er een stuk drukker worden en kom je niet alleen maar Australiërs tegen, maar ook andere nationaliteiten.

Babinda Boulders
Stromend water in een zeer groene omgeving
Stromend water in een zeer groene omgeving

Voor een bezoek aan Babinda Boulders moet je ongeveer 2 uur inschatten. De wandeling is maar 2 km, maar de tijd dat je erover doet is afhankelijk van je tempo en de weercondities.

Allemaal vruchten aan de boom
En nog een schitterend uitzicht over het regenwoud
En nog een schitterend uitzicht over het regenwoud

Hoewel Babinda Boulders een toeristische attractie is, raad ik wel aan om er een kijkje te gaan nemen. De rotsformaties zijn erg mooi in combinatie met het landschap en de wandeling op zich is ook erg mooi. En als je van zwemmen houdt is deze plek helemaal een bezoek waard.

Bekijk onze video

YouTube video
Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië